MUFFINY Z AGRESTEM I PORZECZKĄ

Pierwsze na blogu muffiny, na pewno nie ostatnie bo od pewnego czasu jestem fanką tych szybkich i prostych babeczek. Na początek słodko-kwaśne, sezonowe muffiny o wilgotnym wnętrzu.

* muffinki z agrestem i porzeczkami *
MUFFINY Z AGRESTEM I PORZECZKĄ
* 12 muffinek
1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jaja
100 ml oleju
5 łyżek twarogu sernikowego
po 100 g agrestu i czarnej porzeczki



Zaczynam od wymieszania ze sobą mokrych produktów najpierw roztrzepuję jaja, potem dodaję olej i na końcu serek. Powoli dosypuję wymieszane wcześnie suche składniki i mieszam mikserem (jeśli ciasto jest zbyt gęste można dodać łyżkę mleka). Gdy składniki się połączą dodaję połowę owoców. 


Ciasto wylewam do foremek wyłożonych papilotkami wypełniając je do 3/4 wysokości a na wierzch układam pozostałe owoce. Piekę 25 minut w 180 stopniach.

Smacznego !