PIERSI Z FETĄ PIECZONE W BOCZKU

Lubię pieczone mięsa, coraz rzadziej smażę na patelni, wyjątkiem były piersi które wg mnie wychodziły zbyt suche. Nadzianie ich serem i owinięcie boczkiem sprawiło, że piersi były bardzo smaczne a dzięki fecie prawie nie użyłam soli którą ostatnio staram się ograniczać ;)



PIERSI Z FETĄ PIECZONE W BOCZKU
2 piersi
1/2 opakowania sera feta
1/2 czerwonej papryki
6-12 długich plastrów boczku
sól, pieprz, bazylia, słodka papryka


Umyte i osuszone piersi kroję na 3 części, nacinam je z jednaj strony robiąc kieszonkę. Oprószam pieprzem, bazylią i delikatnie solą. Ser feta mieszam z pokrojoną w drobna kostkę czerwoną papryką i układam w kieszonkach.



Piersi z fetą owijam plastrami boczku, układam w nasmarowanym oliwą naczyniu i posypuję papryką. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.



Podaję z PLACKAMI BROKUŁOWYMI lub bardziej tradycyjnie z ziemniakami i surówką :) Można tez pokroić na grube plastry i podać jako przekąskę na imprezie.
Smacznego !