SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI I KUKURYDZY

Polecam jako surówkę do obiadu lub samodzielne danie. Rzodkiew idealnie komponuje się ze słodką kukurydzą. Łukasz niestety nie przepada za kukurydzą więc gości u nas sporadycznie ...



SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI I KUKURYDZY
1 biała rzodkiew
1/2 puszki kukurydzy
1 łyżka majonezu
1/2 małego jogurtu
1 łyżeczka soku z cytryny
1 szczypta cukru
sól, pieprz

Rzodkiew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Majonez mieszam z jogurtem dodaję sok z cytryny, cukier, sól i pieprz do smaku. Do rzodkwi dodaję kukurydzę mieszam z sosem. 

Smacznego !

Niskokaloryczny styczeń

2 komentarze:

  1. Hmm nigdy nie jadłam białej rzodkwi będę musiała spróbować :)
    Mam prośbę zajrzyj na mój blog mam dla Ciebie niespodziankę/nominacje:) http://rudylok.blogspot.com/
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo mi się podoba twój blog

    Visit my webpage - e-warzywnictwo

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.