PASTA JAJECZNA Z AWOKADO

Pomysł na pastę przyniosła do pracy niezastąpiona Asia :) Pogniecione jajo zmieniłam na pokrojone w kostkę bo nie lubię papki i doprawiłam pod nasze smaki. Dodane kiełki rzodkiewki swoja ostrością idealnie komponują się z delikatnym smakiem pozostałych składników. Pasty nie warto przygotowywać na zapas bo awokado dość szybko ciemnieje, dodanie soku z cytryny spowalnia nieco ten proces ale go nie zatrzymuje. 



PASTA Z JAJ I AWOKADO
1 awokado
3 jaja
2 łyżki majonezu
sok z cytryny
sól, przyprawa do sałatek (u mnie młynek Prymat)



Awokado przekrawam na połowę, usuwam pestkę i łyżką wyjmuję ze środka miąższ. Skrapiam odrobina soku z cytryny i gniotę widelcem. Ugotowane na twardo jaja kroje w drobna kostkę (ja używam do tego krajalnicy do jaj) i dodaje do awokado. 


Doprawiam do smaku solą, przyprawą do sałatek i mieszam na gładka masę z dodatkiem majonezu. Podaję ze świeżym pieczywem z dodatkiem kiełków rzodkiewki. 

Smacznego !


Wytrawne Vege Śniadanie Kiełki Co do kanapki?