MINI OMLET Z POMIDORKAMI I CZERWONĄ CEBULĄ

Zamiast jajecznicy proponuję szybki omlet z pomidorkami ...



MINI OMLET Z POMIDORKAMI I CZERWONĄ CEBULĄ
*mała patelnia
1 mała czerwona cebula
8-10 pomidorków cherry
3 jaja
1 łyżka mascarpone
1 łyżka oleju
sól, pieprz
kilka listków bazylii
sos balsamiczny do podania




Cebule kroje w plasterki i razem z pomidorkami podsmażam na łyżce oleju. Jajka rozbijam z mascarpone i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podsmażone warzywa zalewam masą jajeczną (nie mieszam) na wierzchu rozrzucam listki bazylii. Przykrywam i na malutkim ogniu podgrzewam aż jajka całkowicie się zetną. Podaję z sosem balsamicznym.


Smacznego !

3 komentarze:

  1. COS W SAM RAZ DLA MNIE!

    ;-))

    POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO SIEBIE NA WWW.SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.