PASTA JAJECZNA Z ANCHOIS I CZARNYMI OLIWKAMI

Kolejna z jajecznych past tym razem z czarnymi oliwkami i anchois. Dodatki są tak wyraziste w smaku, że nie dodawałam żadnych przypraw. Tortille posmarowane grubo pastą i zwinięte z dodatkiem szpinaku lub sałaty polecam jako śniadanie do pracy... uwaga pachną rybą :)



PASTA JAJECZNA Z ANCHOIS I CZARNYMI OLIWKAMI 
3 ugotowane na twardo jaja
10-12 czarnych oliwek
5 filecików anchois
1 łyżka masła
1 łyżka soku z cytryny


 

Jaja kroje na 4 i wrzucam do rozdrabniacza, dodaję fileciki anchois, masło i sok z cytryny. Oliwki miałam tylko z pestkami więc przed dodaniem jej do reszty składników usunęłam pestki. Wszystko razem miksuję do uzyskania w miarę gładkiej pasty.


Podaję z chlebem lub zawinięte w tortilli z dodatkiem szpinaku baby lub mieszanki sałat, można też posmarować mini krakersy ozdobić plasterkiem oliwki i podać na imprezie.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.