GRZANKI Z MASŁEM ORZECHOWYM, GORGONZOLĄ I SYROPEM IMBIROWYM

I już po świętach, teraz powoli szykujemy sie do powitania Nowego Roku. Jedna z moich nowych propozycji na imprezową przekąskę to chrupiące, pyszne grzanki na których połączyłam różne i równocześnie doskonale komponujące się smaki.


GRZANKI Z MASŁEM ORZECHOWYM, GORGONZOLĄ I SYROPEM
8-10 niewielkich kromek dobrego chleba /u mnie żytni
3-4 łyżki słonego masła orzechowego
100 g sera gorgonzola

2 garście roszponki
10-12 suszonych pomidorów
3-4 łyżki syropu imbirowego
oliwa


Chleb skrapiam oliwą i wstawiam na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra-dół+termoobieg). Jak chleb się podgrzeje smaruję każdą kromkę masłem orzechowym. Następnie układam pokruszony lub pokrojony w kostkę ser, wkładam na chwilę do piekarnika tak aby ser się roztopił.


Na wierzch daję roszponkę, pokrojone suszone pomidory i delikatnie polewam syropem imbirowym. Podaję z odrobiną kiełek brokuła.

Smacznego !

2 komentarze:

  1. Lekko i bardzo smacznie :) Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Grzanki prezentują się obłędnie, fajne zestawienie smaków:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.