PASTA Z WĘDZONEGO HALIBUTA Z KOLENDRĄ I CHRZANEM

Kilka dni nad morzem jak zawsze skutkuje u mnie mocnym postanowieniem - musimy jeść więcej ryb ! Pierwszy wpadł mi w ręce wędzony halibut i tak powstał przepis na szybką pastę do chleba.


PASTA Z WĘDZONEGO HALIBUTA Z KOLENDRĄ I CHRZANEM
300 g wędzonego halibuta (waga przed obraniem)
1/4 czerwonej cebuli
1 łyżeczka posiekanej kolendry
łyżeczka chrzanu
łyżeczka  majonezu
1/2 łyżeczki soku z cytryny
pieprz


Rybę obieram z ości i rozdrabniam widelcem. Dodaję pokrojoną drobno cebulę oraz kolendrę. Mieszam z chrzanem, majonezem następnie doprawiam świeżo mielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje z chrupiącym pieczywem. 

Smacznego !

4 komentarze:

  1. Bardzo lubię pasty z wędzonej rybki i chętnie takiej spróbuje, ale z wędzonych ryb najbardziej lubię makrelę oraz pstrąga.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.