JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM Z KIEŁKAMI RZODKIEWKI

Kolejna bardzo szybka propozycja na faszerowane jajka. Tym razem do żółtek dodałam wędzonego łososia i chrzan a całość podałam z kiełkami rzodkiewki. Polecam na wielkanocny stół, na imprezę, na co dzień :)



JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM Z KIEŁKAMI RZODKIEWKI
5 jajek
50 g wędzonego łososia
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka majonezu
1/2 łyżeczki chrzanu
pieprz
kiełki rzodkiewki


Jajka zalewam zimna wodą, stawiam na gazie i gotuję 8 minut od momentu gdy woda zawrze. Zalewam zimną wodą i odstawiam do ostygnięcia. Przekrawam na połowę, łyżeczką wyciągam jajko ze skorupki.


Żółtka wrzucam do miseczki i gniotę widelcem, białko układam na talerzu. Łososia kroję w drobną kostkę, dodaję do żółtek. Mieszam z sokiem z cytryny i chrzanem, doprawiam do smaku pieprzem. Przy pomocy dwóch małych łyżeczek napełniam białka farszem a na wierzchu układam kiełki.

Smacznego !

1 komentarz:

  1. U mnie też w tym roku na wielkanocnym stole były jajka faszerowane łososiem :) Ja dodaję do nich majonez i koperek.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.