KALAFIOR W PANIERCE

Kolejny z przepisów który czeka na opublikowanie od "zawsze". Zdjęcia z lat 2011, 2014, 2015  :) Lubimy taka wersję bardzo, choć pracy jest odrobinę więcej to chrupiąca panierka w połączeniu w miękkim kalafiorem - rekompensuje :)

# zChaty...2015
KALAFIOR W PANIERCE
1 średniej wielkości kalafior
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz
olej do smażenia
# zChaty...2011

Kalafior dzielę na duże części, układam w garnku ogonkami do dołu. Zalewam wrzątkiem, dodaję łyżeczkę soli i zagotowuję. Od momentu gdy woda zawrze gotuję 5-7 minut, odcedzam i odstawiam do ostygnięcia. Każdy większy kawałek przekrawam na połowę panieruję w jajku i bułce. Smażę na złoty kolor i odkładam na papier aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. 
Podaje samodzielnie w roli przekąski lub jako dodatek do obiadu.

Smacznego !

# zChaty...2014

3 komentarze:

  1. Tej wersji nie znam, musze spróbowac :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaży się na patelni czy w głębokim tłuszczu?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.