KURCZAK Z FASOLKĄ I POMIDORKAMI W SOSIE BALSAMICZNYM

KURCZAK Z FASOLKĄ I POMIDORKAMI W SOSIE BALSAMICZNYM 
1 pojedyncza pierś kurczaka
250 g fasolki szparagowe u mnie pomieszana żółta i zielona
100 g pomidorków koktajlowych 
1 łyżka oleju
sól, pieprz

sos:
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka miodu
1 łyżeczka musztardy francuskiej 




Obraną fasolkę zalewam wrzątkiem i gotuję w osolonej wodzie od 10-12 minut. Ugotowaną fasolkę odcedzam.

Pierś kroję na duże kawałki, oprószam solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam olej i obsmażam na nim kurczaka ok 6 minut.


W międzyczasie mieszam w miseczce składniki na sos. Kurczaka ściągam z patelni a na nią wlewam sos. Podgrzewam 2 minuty mieszając, dodaję pomidorki, fasolkę na koniec kurczaka. Podgrzewam przez chwilę, doprawiam do smaku pieprzem, solą i podaję.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.