SZPARAGI Z JAJKIEM W KOSZULCE

Bo smak tkwi w prostocie :) Szparagi same w sobie nie zachwycają, nie porywają ale z ulubionymi dodatkami zamieniają się w ucztę. A przy tym są bardzo zdrowe więc korzystam ;)

Gotowane szparagi, przesmażone na maśle z odrobiną soku z cytryny i bułki tartej. Do tego szybkie jajko w koszulce, a dla Łukasz sadzone - też daje radę !


SZPARAGI Z JAJKIEM W KOSZULCE
* 2 porcje
1 pęczek zielonych szparagów
2 łyżki masła
2 łyżki bułki tartej
2 jajka
sól, pieprz

Szparagi pozbawiam zdrewniałych końcówek, gotuję w wodzie lub na parze. Na patelni rozpuszczam masło, przesmażam szparagi. Skrapiam sokiem z cytryny dodaję bułkę tartą.

W między czasie zagotowuję 1,5 litra wody z 1 łyżką octu jabłkowego. Wlewam jajko i gotuję 3 minuty a dla Łukasza smażę porządnie wysmażonego sadzonego ;)

Jajko podaję na szparagach oprószone solą i pieprzem.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.