TORTILLE Z HUMMUSEM I WARZYWAMI

Podgrzane na grillu tortille wypełnione warzywami i pysznym fasolowym hummusem. Dla mnie wystarczy za całe danie a dla tych którzy bez mięsa nie czują sytości może stanowić pyszny dodatek. Przepis na domowe tortille znajdziecie na blogu, fasolowy hummus tez już jest więc dorzucam pomysł na zebranie ich w całość :) 


TORTILLE Z HUMMUSEM I WARZYWAMI
4 tortille kupne lub do zrobienia w domu - przepis na domowe tortille
1 cukinia
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula

1/4 szklanki oliwy
3 łyżki octu balsamicznego
1 płaska łyżeczka cukru
świeżo mielony pieprz



Oliwę mieszam z octem, cukrem i grubo mielonym pieprzem. Paprykę i cukinię kroję w paski, cebulę z grube piórka. Warzywa zalewam sosem i dostawiam na 15-30 minut do lodówki. W między czasie robię hummus. 


Warzywa grilluję. Tortillę podgrzewam przez chwilę na ruszcie, smaruję pastą i układam warzywa. Składam w kopertę i podaję ciepłe. 

Smacznego !

2 komentarze:

  1. Wygladaja bardzo apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto przygotować więcej, zjadłam jedną i co prawda się najadłam ale niedosyt pozostał - pycha !

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.