PLACKI Z CUKINII Z SELEREM I WĘDZONYM TWAROGIEM

Na blogu są już dwie propozycje na pieczone placki z cukinii tym razem podrzucam pomysł smażone. Dodatek selera i wędzonego twarogu nadaje im wyjątkowego smaku i zapachu !

Pachną już na etapie smażenia :) Placki są sycące, bardzo smaczne a przy tym robi się je w kilkanaście minut. Cukinie sa teraz dostępne przez cały rok więc dodatkowo jest to przepis uniwersalny.

* placki z cukinii *
PLACKI Z CUKINII Z SELEREM I WĘDZONYM TWAROGIEM
* ok 22 placków
2 młode cukinie
1/2 selera
1 marchewka
3 jajka
250 g wędzonego sera twarogowego
4 czubate łyżki mąki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
olej do smażenia
* placki z cukinii i selera *


Marchewkę i seler obieram ze skórki. Warzywa ścieram na tarce o grubych oczkach, cukinie ścieram ze skórką. Dodaję jajka, mąkę, pokruszony twaróg oraz posiekane zioła. Mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem. 

Placuszki smażę na złoty kolor, podaję z jogurtem greckim. 
Smacznego !

* placki z cukinii i twarogu *

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Są pyszne, robiłam już kilka razy ze zwyczajnym twarogiem ale te z wędzonym maja wyjątkowy smak :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.