SAŁATKA Z GRILLOWANYM ARBUZEM

Arbuz to jeden z tych owoców który nie potrzebuje żadnych dodatków. Wystarczy go schłodzić i gotowe. Widziałam gdzieś zajawkę arbuza na grillu i nie była bym sobą gdybym nie spróbowała :) Tak przygotowany smakuje inaczej, mimo miodu wcale nie jest tak słodki jak świeży - ciekawie. Dla osób które lubią próbować nowych smaków podrzucam przepis na arbuza z grilla :) Wbrew pozorom nieźle komponuje się z pomidorami, fetą i sosem balsamicznym.

* sałatka z grillowanym arbuzem *
SAŁATKA Z GRILLOWANYM ARBUZEM
*2 porcje
1/4 średniej wielkości arbuza - najlepiej bez pestek
4-6 pomidorków koktajlowych
2-3 plastry sera feta - może byc w oleju
kilka oliwek
po gasci rukoli lub/i szpinaku baby 
bazylia
sos balsamiczny
pieprz
miód
Arbuza kroję na trójkątne plastry ok 2 cm grubości i delikatnie oprószam pieprzem.
Smaruję/polewam miodem i grilluję na mocno rozgrzanym ruszcie ok 3 minuty. 

Na talerzu układam sałatę ze szpinakiem na nich arbuza. Dodaję pokrojoną w kostkę fetę, pomidorki, oliwki i bazylię. Polewam sosem balsamicznym i podaję. 

Smacznego !

6 komentarzy:

  1. Świetna kompozycja, pięknie podana ! Pycha !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mówią, że najpierw jemy oczami :) Pozdrawiam !

      Usuń
  2. Wygląda przepięknie, ale ja arbuza nie lubię :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, jak nie lubisz arbuza to może Ci smakować hehe Bo on po zgrillowaniu smakuje inaczej :)

      Usuń
  3. Brzmi i wygląda pysznie ;) Trzeba będzie wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.