ZUPA GULASZOWA Z INDYKA

Zupa gulaszowa z indyka rozgrzewa i daje poczucie przyjemnej sytości gdy za oknem hula zimowy wiatr. Warto przygotować ją w dużym garnku z proporcji które podałam. Dzięki temu zaoszczędzicie czas na przygotowanie obiadów w kolejnych dniach.
Zupa gulaszowa odgrzewana kolejnego dnia jeszcze zyska na smaku.
przepis na gulasz

 przepis na: ZUPA GULASZOWA Z INDYKA

Czas przygotowania: 1 godzina 15 minut
Liczba porcji: 10 porcji

500 g mięsa z indyka
2 żółte papryki
2 czerwone papryki
3 marchewki
6 ziemniaków
250 g pieczarek
1 puszka pomidorów
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżeczki słodkiej papryki
½ łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka majeranku
½ łyżeczki mielonego kminku
½ łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
3 listki laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
2 łyżki smalcu lub oleju
sól, pieprz


gulasz z indyka

Mięso kroimy w 2 cm kostkę, przesmażamy na oleju. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, plasterki marchewki. Następnie paprykę pokrojoną w paseczki i ćwiartki pieczarek. 

Podsmażamy razem przez 5 minut, dodajemy pomidory. Przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Dorzucamy pokrojone w duże kawałki ziemniaki. 

Zalewamy wodą tak aby przykryć warzywa. 

przepis na gulasz

Gotujemy pod przykryciem 20 minut, dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i gotujemy kolejne 30 minut.

Smacznego !