SPAGHETTI Z BURAKA Z GORGONZOLĄ I ORZECHAMI

Sałatkę ze spaghetti z buraka zrobicie w 10 minut. I będzie to sycące, pełnowartościowe danie bez glutenu. Połączenie słodkiego buraka którego smak dodatkowo podkręca miód i cytryna z chrupiącymi orzechami, wyrazistą gorgonzolą i lekką ostrością rukoli to połączenie które kusi już samym opisem :) A smakuje tak, że poprosicie o dokładkę !

Nie mam sprzętu który pozwolił by mi na zrobienie spiralnych wycinanek z warzyw. A pomysł na makaron z cukinii czy marchewki już dawno kiełkował w moich pomysłach. Z pomocą przychodzi Fit&Easy, marka wprowadza na rynek gotowe spaghetti z buraka i marchewki. 
Makarony warzywne Fit&Easy są doskonałą propozycja dla osób dbających o linię i szukających szybkich rozwiązań. Można je zjadać na surowo ale buraczki najbardziej lubię po podgrzaniu. Wystarczy dosłownie kilka minut aby na patelni wydobyć z nich cały smak, nie należy ich podgrzewać zbyt długo. Bo jak każdy makaron najlepiej smakują al dente !
warzywny makaron

przepis na: SPAGHETTI Z BURAKA Z GORGONZOLĄ I ORZECHAMI

2* porcje
200 g spaghetti z buraka Fit&Easy
50 g gorgonzola
2 garście rukoli
1/3 szklanki orzechów włoskich
1 łyżka oliwy
1 łyżka miodu
szczypta soli

sos
1 łyżki płynnego miodu
1 łyżka oliwy 
1 łyżka soku z cytryny

Sałatka z buraczkami

Składniki na sos mieszam i odstawiam.

Na patelni podgrzewam oliwę, wrzucam buraczki. Podgrzewam pod przykryciem 3 minuty, co jakiś czas potrząsam patelnią. Dodaję posiekane orzechy oraz miód, trzymam na patelni 2 minuty. 

Na talerzu układam rukolę, buraczki z orzechami i posiekany ser. Całość skrapiam przygotowanym sosem. 

Smacznego !

warzywny makaron

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.