ZIELONA KANAPKA Z TWAROGIEM I KIEŁKAMI

Przepis przygotowałam na potrzeby 15 numeru magazynu Kocioł. W zasadzie czy powinnam to nazywać przepisem może raczej pomysłem na połączenie produktów tak aby dobrze się komponowały. I komponują się zarówno smakowo jak i wizualnie, aż chce się jeść :) 

przepis na: ZIELONA KANAPKA Z TWAROGIEM I KIEŁKAMI

*3 kanapki - czas przygotowania 5 minut 
6 kromek żytniego chleba
15 g dowolnych kiełków
150 g twarogu
3 łyżeczki zielonego pesto
½ zielonej papryki
½ awokado
garść młodego szpinaku
sól, pieprz


Kromki chleba smaruję pesto. Paprykę, awokado i twaróg kroję w plasterki. 

Na chleb kolejno układamy paprykę, szpinak, twaróg, kiełki i awokado. Oprószam solą i pieprzem.
Przykrywam drugą kromką i zjadam. Albo pakuję na drugie śniadanie :)

Smacznego !

3 komentarze:

  1. Piękne kanapeczki! Zapachniało mi wiosną :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Już bardzo mi się chce wiosny, mój organizm domaga się energii słonecznej.

      Usuń
  2. Wspaniały przepis, że polska kuchnia jest tak, ale najlepiej :-)
    Moi dziadkowie pochodzą z Polski, więc znam i kocham polskich receptur.

    Pozdrowienia z Niemiec

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi bardzo miło jeżeli podzielisz się swoimi wrażeniami.